Szimulátorok

Szimulátorok

A szimuláció fogalma az élet számos területén ismert, hiszen valamit úgy gyakorolni, hogy kvázi még nincs tétje, sokkal jobb és egyszerűbb. Szimulátorokat használnak az egészségügyben is, akár műtétek lemodellezésére, de persze ott vannak az autóversenyzők és pilóták felkészítő tesztjei is. A virtuális valóságnak köszönhetően a szimulációs játékok pedig virágkorukat élik. Valahol ez utóbbi kettőből nőttek ki a szimulátoros élmányprogramok is, amelyek során bárki egy repülőgép-, helikopter- vagy Forma-1-es pilóta bőrébe bújhat.

Élménykereső

Az Ön keresése:

  • {{labelCategory.name}}

Résztvevők száma:

Ár:

  • tól ig

Élmények:

Kulcsszó:

Autós szimulátorok

Te magad is versenybe szállhatsz az F-1-es kupáért, akkor is, ha nem egy valós élményvezetésre fizetsz be a ringbe, vagy ha nincs hozzá képesítésed, hiszen az autószimulátorok az élményvezetés olcsó, biztonságos és környezetszennyezés mentes alternatíváját kínálják. Egy autós szimulátor a valóság tökéletes mását adja, de mivel nem jár kockázattal, az adrenalin dömpingre bátran jelentkezhetnek a félszegebb pilóta jelöltek, a gyerekek és a hölgyek is. A programot ráadásul többed magaddal is átélheted, mehettek csoportosan, így akár csapatépítőnek is kiváló. A technikának hála több száz féle pálya, és több tucat autó közül választhattok.

Repülőgép szimulátorok

Aki a négykerék helyett a levegőt választaná, az tesztelhet repülőgépeket és helikoptereket is. A fél-egyórás élményprogramokon elképesztően valósághű berendezések várnak, amikben tényleg úgy érezheted magad, mintha egy igazi Airbus-ban, Boeingben vagy helikopterben ülnél. A pilótafülkében elszabadul a pokol, kifogy a kerozin, szlalomoznod kell a felhőkarcolók felett, vagy éppen éjszakai sötétségben letenned az 50 tonnás gépet. Ha azt választod, átrepülhetsz valamelyik világvároson, akár a leghíresebb hídja alatt is, érintve a tengert, vagy mehetsz körutazásra egzotikus szigetek között. A helikopter szimulátorok például azzal a szoftverrel működnek, amiket a NASA, a Lockheed, a Svéd Légierő és a Boeing is használ a kiképző szimulátoraiban. Repülés közben láthatod a tájakat, házakat, mozgó autókat, vonatokat és akár egy repülőgép hordozóra vagy olajfúró platformra is leszállhat a vas-szitakötővel. Úgy vezethetsz, mint egy igazi helikopterpilóta, természetesen minden veszély nélkül, de azonos érzésekkel.
Sem a képzeleted, sem a technika nem fog határt szabni az élménynek, mert ezek a röpcsodák garantáltan egy életre szóló emlékkel gazdagítanak majd!

Egyéb szimulátorok

A járművel szimulációk mellett nagy népszerűségnek örvendenek a különböző szabadesés szimulátorok. Itt természetesen nem a számítógép és virtuális valóság lesz a segítségedre, hanem egy erre kialakított szélcsatorna, amiben lebeghetsz, zuhanhatsz, de nem kell közben megküzdened a pillanatnyi torokszorító rémülettel. Kifejezetten jó gyakorlásnak egy igazi tandemugrás előtt, remek szórakozás sportolóknak, és akár gyerekeknek is. A résztvevők az oktató segítségével felrepülhetnek a 9 méteres csatorna tetejéig! Megtapasztalhatják a szabadesés érzését maximális biztonsági körülmények között. Gyakorlott oktatók segítik a résztvevőket, akik alapos felkészítés után is bent állnak a helységben és kézjeles instrukciókkal tanítanak a szabadesés során. A zuhanás illetve a szél sebessége 200-250 km/h, az élményprogram hosszától függően pedig felér akár több ejtőernyős ugrással is, és természetesen több 10.000 méter zuhanással.