Tandem ugrás

Tandemugrás

Ez a program nagyszerű lehetőséget nyújt azok számára, akik mindig is ki akarták próbálni a tandemugrást. Az ugrás 4000 méteres magasságból történik, utána az ember felgyorsul kb. 220 km/h-ra és zuhan a föld felé 1500 méteres magasságig. Majd lassú ereszkedés és földet érés következik. Ezt az ugrást azért fejlesztették ki, hogy bármiféle előképzettség nélkül is átélhesse az ember mindazt, amit az ejtőernyőzés nyújt.
Egy ilyen ajándéktól elsőre lehet, hogy eláll a lélegzet, de meg is jön az érzés, hogy “muszáj kipróbálnom”. Ezzel a lehetőséggel olyan meglepetést adhatsz bárkinek, amiért élete végéig emlegetni fog...

Élménykereső

Az Ön keresése:

  • {{labelCategory.name}}

Résztvevők száma:

Ár:

  • tól ig

Élmények:

Kulcsszó:

Függővé is válhatsz

A tandemugrás az ejtőernyős ugrás, és az ejtőernyőzés előszobája, hiszen pontosan olyan felejthetetlen élményt nyújt, mint, amilyet az ejtőernyőzők élhetnek át.
A 4000 méter magasból történő ugrás az extrém sportok igazi csemegéje, ami óriási adrenalin löketet ad, miközben átéled az itt és most pillanatát, a létezésed érzése szinte az elmédbe csap, és minden egyes sejted lambadát jár közben.
Tandemugráskor megszűnik az idő, és a tér is, az ugrás utáni pillanatok mindenkiben hatalmas örömöt, katarzis érzést váltanak ki.
Ez a páratlan feeling olyannyira jó és felszabadító, hogy, aki egyszer kipróbálja, valószínűleg ismét vállalkozik majd rá. Valóságos függőséget is kiválthat, de ez nem baj, mert a gyakorlott tandemugrók végül akár ejtőernyősökké is válhatnak.

A tandemugrás biztonságos?

Természetesen az élményprogramot egy felkészült és szakképzett csapattal élheted át, akiknek elsődleges a te biztonságod és bizalmad. Enélkül meg sem valósulhatna ez az életre szóló élmény, ami sokaknak szerepel a bakancslistáján is.
Az ejtőernyős oktatók mindent el fognak neked mondani, amire számíthatsz, de természetesen az érzést csak leírni tudják. A lényeg, hogy szakértelmükkel meg fognak erősíteni abban, hogy bízz az emberben, aki a hátadhoz van erősítve, és bátran add át magad az élménynek.
A felszerelés is biztonságos, de még nagyobb biztonságot ad az a személy, akivel átéled, hiszen, ahogy ők mondják: ilyenkor nincs “te és én”, hanem “mi” vagyunk, együtt, szinte szimbiózisban, abban a néhány percben.
A felszerelésen sem kell agyalnod, a tandemernyő egy főernyőt és egy tartalékernyőt is tartalmaz, sőt van egy úgynevezett biztosító készülék, ami bizonyos magasságon magától kinyitja a tartalékernyőt, ha erre szükség van. A csapat minden ugrás előtt ellenőrzi a felszereléseket, és évente be is kell vizsgáltatniuk azokat. Tandemugrásnál sokan tartanak a landolástól, pedig egyáltalán nem lesz kemény és földbedöngölő élmény, mert az ernyők fékezhetők és irányíthatók is.

Meddig fog tartani?

Talán most még azon gondolkodsz, hogy mi az a minimális idő, amit be mernél vállalni, de utána garantáltan azt mondod, bárcsak tovább tartott volna.
Az ugrásra való elméleti és gyakorlati oktatás kb.30 perc, ezután negyedórás repülés következik, amíg eléritek a 4000 méteres magasságot.
Az ugrást követő önfeledt, lélekszaggató kiabálás -tehát a zuhanás- 45-50 másodperc, végül pedig 5-6 perc kellemes ejtőernyős ereszkedés következik.

Ugrásra fel!

Az extrém sportok és élmények velejárója, hogy nagy erővel löknek ki a komfortzónádból, és szempillantás alatt elfeledtetik a hétköznapok gondjait. Most is így lesz!
Hogy a tandemugrás élményét meg tudd osztani a barátaiddal is, az ugrásról külső kamerás digitális felvétel készül, amit DVD formátumban kapsz meg, a földet érés után 15 perccel.
Az élménynél kritérium a 40 és 90 kg közti testsúly, valamint a 140 és 190 cm közti testmagasság. Az ezektől való nagyobb eltérés sajnos kizáró ok.
További feltétel, hogy nem szenvedhet szív-, ideg-, érrendszeri betegségben. A részvétel alsó korhatára 12 év. Aki még nem töltötte be a 18 életévét, kérjük szülei hozzájárulását, és azt, hogy kísérjék el a programra.

Válassz bármilyen élményajándékot is, hidd el, nagy nap lesz a számotokra, amikor átélitek!