Masszázs, wellness

1. oldal

Wellness

Ép testben, ép lélek - tartja a mondás. Manapság pedig különösen igaz, hogy nem a megfelelő mértékben használjuk a testünket, nem harmonikusan fárad el az elme, a lélek és a test. Vannak, akik a komoly fizikai munka miatt a nap végén már hulla fáradtak, mások a mostanság elterjedt ülőmunka áldozatai, és fáj a derekuk, porckorongsérvtől tartanak, hasogat a fejük, vagy állandó tompaság uralja őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy bármilyen munkát is végzünk, időnként szükség van a feltöltődésre, az energiák helyes áramoltatására, a csakrák kinyitására, és a teljeskörű felfrissülésre.

Élménykereső

Az Ön keresése:

  • {{labelCategory.name}}

Résztvevők száma:

Ár:

  • tól ig

Élmények:

Kulcsszó:

A wellness fogalma

Ismert mindenki számára a wellness, mint szó, sokan mondják, hogy “mennek wellnesszelni”, vagy “voltak wellness hétvégén”, ám ez a gyűjtőfogalom valójában nem pont az, amire minden esetben használjuk. A wellness jelentése a “jól-lét állapota”, amikor a test-lelki-szellemi hármas harmóniában van. Ehhez járulnak hozzá azok a programok, lehetőségek, élmények, amik a jól létünket elősegítik, de a wellnessbe beletartozik a helyes táplálkozás, a testmozgás vagy sport, a környezettudatosság, és az alternatív lehetőségek is, pl. ha valaki gyógynövényolajokat párologtat. Tehát a wellness egy tág fogalom, amibe számos élményprogram is beletartozik, így a masszázs, a spa kezelések, a jacuzzi, egy törökfürdő vagy gyógyfürdő, és akár a sóbarlang, sószoba is, de felölel minden mást is, amitől jól érezzük magunkat, akár kozmetikai kezeléseket, gyógykúrákat, meditációt.
A spa a wellnessen belüli csoport, és az olyan tevékenységeket, programokat jelenti, mint maga a masszázs, a szauna, az aromaterápia, vagy egy gőzfürdő.

A masszázsok fajtái és hatásaik

A nálunk is elérhető számos spa- és masszázsélmény kiváló kikapcsolódás lehet egy hosszú hétvégére, és nem kell a wellness akciókat keresgélni, a NagyNap.hu-n minden megvan egy helyen.

Gyógynövényes masszázsok

Ezeknél a masszázsoknál a növények erejét, esszenciáit, olajait használják, hiszen számos pozitív tulajdonsággal bírnak. Ha már csak abból indulunk ki, mennyiféle gyógyteát ismerünk, tudjuk, hogy számos népi gyógymód van, ami a fűk, fák, virágok erejére támaszkodik. A szakemberek mindig a testi-lelki állapotunknak megfelelő, regeneráló, frissítő vagy gyógyító növényeket vetik be. A kezelések során gyógynövényekkel teli, kellemesen meleg, kis zsákocskákkal gyengéden átmasszírozzák az egész testet.

Lávaköves masszázsok

A különleges masszázstípus Hawaii-ról indult hódító útjára, és számos kultúrában gyökeret vert, mivel az egyik leghatékonyabb lazító hatással bír. A kezelés során speciálisan felmelegített vulkanikus köveket használnak.Testünk meghatározott pontjaira helyezve a köveket, azok megnyitják az energiacsatornákat, így a masszázs hatása a kevésbé elérhető szöveteket is érinti. Ezt a technológiát egyesítik a svédmasszázzsal, melynek gyógyító hatása egyaránt kiterjed mind a bőrre, mind pedig az izmokra. Ellazító és egyben vérkeringés fokozó hatása van. Ideális relaxációhoz, valamint elősegíti a lelki megfiatalodást.

Aromaterápiás masszázsok

A kellemes virág, a frissítő citrus illatok és a kényeztető aromamasszázs segítségével az érzékek csodás vidékére utazhatunk, miközben a gyógynövényes masszázshoz hasonlóan kiegészítő hatások is vannak. Az aromaterápia a szagláson, mint érzékelésen keresztül lazítja el a testet és a lelket. A langyosan meleg, simogató olajhoz különböző esszenciákat cseppentenek és máris úgy érzhetjük, mintha egy kellemes utazást tennénk egy távoli vidéken.

Keleti, ázsiai masszázsok

Ezek közé számos típus tartozik, vannak olajos, és száraz testes fajtái is. Attól függően, hogy milyen területről származik a masszázs (Japán, Kína, India), speciális fogásokkal találkozhatunk. Az egész testet megdolgozó kezelések része a speciális, külön talp- és arcmasszázs.

Ajurvédikus masszázsok

Igen gyengéd, mély relaxációt elősegítő testmasszázs az ősi Indiából, mely során bőséges mennyiségű meleg szezámolajat visznek fel a testre, a masszázs végén pedig a homlokon található 'harmadik szemre' csorgatnak belőle. Az eredmény elkápráztató – egészséges ragyogás, tiszta tekintetű szemek, a test és szellem kapcsolatának érzékelése, illetve tökéletes nyugodtság.