United Way Magyarország

United Way Hungary

A United Way Magyarország nem csak egy ügy mellett kötelezte el magát, hanem az erős, egészséges társadalom alapköveit szeretné megerősíteni, ezért számos ügyet támogat az oktatás, az anyagi biztonság és egészség területén egyaránt.

Egy olyan világot álmodtak meg, amelyben a színvonalas oktatáshoz való hozzáférés, a pénzügyi stabilitás és az egészséges életkörülmények egyaránt biztosítottak ahhoz, hogy az egyének és a családok megvalósíthassák életcéljaikat, a gyerekek és a fiatalok kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

A jövő generációjának támogatására fektetik a legnagyobb hangsúlyt és elkötelezték magukat amellett, hogy 2020-ig mintegy 300.000 gyermeket és fiatalt segítenek közelebb kerülni álmaik megvalósításához, tehetségük kibontakoztatásához.


Támogatóik, így a NagyNap.hu segítségével is többek között olyan programokat valósítanak meg, amelyek:

  • Segítik a többségében hátrányos helyzetű gyerekek olvasáskészségének javítását, hogy az értő olvasás megfelelő időben való kialakulásának hiánya ne rontsa a gyerekek tanulmányi előmenetelét és a továbbtanulási esélyeiket, hogy ők is merjenek nagyobbat álmodni.

  • 2010 óta futó baleset megelőzési programukon keresztül már több, mint 45 000 általános iskolás gyermeket segítettek hozzá ahhoz, hogy biztonságtudatosabban éljék mindennapjaikat, hogy ne törje ketté álmaikat egy véletlen baleset.

  • Elősegítik az inkluzív nevelést, hogy az eltérő szociális hátterű és képességű, vagy éppen a fogyatékkal élő gyermekek is nagyobb esélyt kapjanak tehetségük kibontakoztatására és, ők is merjenek nagyobbat álmodni.